Fietsen in Zeeland

Zeeland is heerlijk om te fietsen!

In 2019 werd Zeeland door het Landelijk Fietsplatform zelfs uitgeroepen tot een 5-sterren fietsprovincie. Belangrijk voor het behalen van dit niveau zijn de kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk, de toegankelijkheid van de route informatie en de vele fietscafés onderweg.

Fietsen over dijken, langs het water en door de polders

Al fietsend ontdekt u hier prachtige duinlandschappen, rustgevende bossen, schorren en slikken en eindeloos uitstrekkende polders. Onderweg is ook veel cultuurhistorie terug te zien in het Zeeuwse Landschap vanwege de lange strijd tegen het water. De vele fietspaden en landweggetjes bieden u een gevarieerd uitzicht en u fietst door karakteristieke gemoedelijke dorpjes. Vanwege deze fietspaden is fietsen hier ook vooral veilig om samen of met het hele gezin te genieten en te ontdekken.

Fietsknooppunten in Zeeland

Met het knooppuntensysteem in Zeeland (FIKS) stippelt u eenvoudig uw eigen fietsroute uit. Qua lengte en langs welke plaatsen u wilt fietsen. Heel makkelijk en naar uw eigen wens fietst u dan via de knooppunten uw eigen route op Walcheren, of ergens anders in Zeeland.

SYZ 15 Sea You Zeeland 19 Sea You Zeeland 33

Er zijn in Zeeland drie fietsroutekaarten (FIKS):

  • Zeeland Noord waarbij u fietst op Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee en Sint Philipsland
  • Zeeland Midden laat u het mooiste zien op Walcheren, de Bevelanden en Tholen
  • Zeeland Zuid: aan de “andere kant” van het water fietst u in Zeeuws-Vlaanderen

Bij de receptie van onze hotels is de Zeeland Midden Fietsroutekaart te koop.

Onze tip: neem bij het samenstellen van uw fietsroute zeker ook een moment om één van de lokale bedrijven te bezoeken. Op Walcheren vindt u kaasboerderijen, pluktuinen, verschillende boerderij- en landwinkels en een ijsboerderij. Vaak kunt u hier een kijkje nemen, iets te drinken nuttigen en even uitrusten. Koop vooral ook iets lekkers uit onze streek voor thuis! Zo geniet u ook thuis nog van uw vakantie in Zeeland.

Andere fietsroutes

Er zijn zoveel mogelijkheden om te fietsen in Zeeland en evenveel aanbieders van routes. Neemt u zelf eens een kijkje op internet of bij de plaatselijke VVV of Tourist Info en u vindt altijd wel een route die bij u past. Speciaal voor kinderen, themaroutes, routes met een app waarbij u onderweg van alles wordt verteld, maar ook routes voor de geoefende lange afstandfietser of mountainbiker.

Zeayou Zeeland